Átváltások

Manapság nagyon fontosak az átváltások.

Minden egyes dolog amit használunk valamilyen mértékegységben van megadva.

Többféle tömeg mértékegységet, űrmértéket, hosszmértéket használunk nap, mint nap, legyen az angolszász vagy metrikus mértékegység rendszerben megadva.

Ezért nagyon fontos hogy ezek között a mértékegységek között eligazodjunk.

Megtaláljuk a számunkra érthető mértéket, ebben segít számunkra egy átváltásos oldal, a https://kobmeter.com/ , ami rengeteg mértékegység átváltásban azonnal segít számunkra. Legyen az a col vagy az inch átváltása cm-re, legyen az az erdei köbméter fa átváltása tonnában vagy mázsába, vagy például legyenek azok olyan mértékegységek amit a konyhában használunk nap mint nap.

A legtöbb receptnél tömegben azaz grammban van megadva az adott összetevőnek a mennyisége. Viszont valljuk be őszintén nagyon sok konyha nem rendelkezik megfelelő mérleggel.

Amilyen gyakran főz esetleg a háziasszony vagy az úriember, nem biztos hogy szükséges egy gramm pontos digitális mérleg. Ilyen esetekben jól jön az hogy ha tudjuk hogy egy adott összetevő egy kanálnyi evőkanálnyi mennyisége mekkora tömeget takar.

Ilyen esetekben jól jön az úgynevezett kanál mérleg azaz hogy 10 dekagramm cukor hány evőkanálnak felel meg, vagy 10 dekagramm bármilyen más összetevői liszt vagy chia mag vagy egyéb más hány evőkanálnak felel meg és így ez nagyon megkönnyíti az otthoni főzést.